Γεωπολιτικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους, αναμένοντας τα ”αποτελέσματα” της- προγραμματισμένης για σήμερα- συνάντησης Πάουελ – Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ανάμικτα χαρακτηρίζονται τα στοιχεία από εταιρικά αποτελέσματα.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους, αναμένοντας τα ”αποτελέσματα” της- προγραμματισμένης για σήμερα- συνάντησης Πάουελ – συμβουλίου ασφαλείας, ενώ ανάμικτα χαρακτηρίζονται τα στοιχεία από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στη συνάντηση μεταξύ Κ. Πάουελ και συμβουλίου ασφαλείας, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα στοιχεία που θα ενοχοποιούν το Σ. Χουσείν και την πολιτική του αναφορικά με κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής.

Διεθνείς αναλυτές τονίζουν πως κατ’ ουσίαν, δεν αναμένουν τίποτα διαφορετικό από την σημερινή συνάντηση, θεωρώντας τον πόλεμο δεδομένο.

Εξάλλου, το κλίμα ανασφάλειας συντηρούν οι δηλώσεις του υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τις σχέσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας ”μεγάλο πρόβλημα”.

Στα εταιρικά νέα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές της BNP Paribas, αφού η εταιρία ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, ενώ πτωτικά κινείται η μετοχή της Vivendi, ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας από την Deutsche Bank.

Κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της ξενοδοχειακής Accor, με την εταιρία να ανακοινώνει πως τα αποτελέσματα έτους βρίσκονται κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Aρνητικό διαμορφώνεται το κλίμα για τις μετοχές της Commerzbank, ως απόρροια των πρώτων ζημιών που κατέγραψε στην ιστορία της, ενώ η δήλωση από στελέχη της τράπεζας πως το 2003 θα επιστρέψει στην κερδοφορία, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους αναλυτές.

Στις 3.570 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-0,58%), ενώ στις 2.588 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX (-1,68%).

Eξάλλου, πτώση κατά 1,03% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.833 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v