Η ανεργία στη Γαλλία ”βυθίζει” τις ευρωαγορές

Η αύξηση της ανεργίας στη Γαλλία και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων ενός ερευνητικού ινστιτούτου για την οικονομία της Βρετανίας, σε συνδυασμό με τα χθεσινοβραδινές αρνητικές ενδείξεις απο τη Wall, οδηγούν σε απώλειες τις ευρωαγορές.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης της ανεργίας στη Γαλλία και την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων ερευνητικού ινστιτούτου για την οικονομία της Γαλλίας.

Η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε στο 9,1% το Δεκέμβριο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 28 μηνών, καθώς οι εταιρίες προχωρούν σε μείωση της παραγωγής, με την οικονομία να επιβραδύνει το ρυθμό αναπτυξής της.

Παράλληλα, το National Institute of Economic & Social Research, ανεξέρτητο ερευνητικό κέντρο, αναθώρησε το 2,2% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, από το 2,5%.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Henkel, της κατασκευάστριας εταιρίας των βαφών Schwarzkopf, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών εκτιμήσεων για τα λειτουργικά κέρδη αυτού του έτους, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν λιγότερο από 10%.

Πτωτικά κινείται και η Bayer, καθώς η Aventis ανακοίνωσε ότι έληξαν οι συνομιλίες με την ερμανική εταιρία, σχετικά με τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας βιολογικών προϊόντων.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3518,5 μονάδες με πτώση 1,68%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 2,06% στις 2854,02 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί κατά 2,57% στις 2624,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v