Οριακή άνοδος για Παρίσι - Λονδίνο, νευρικά ο DAX

Έστω και οριακά, σε θετικό επίπεδο διατηρήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά ύστερα από εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τη Φρανκφούρτη ωστόσο να κινείται νευρικά, επηρεαζόμενη από το αντίστοιχο κλίμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Συγκράτησαν τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έστω και οριακά, ύστερα από την αντίστοιχη θετική αντίδραση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου τηρείται στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας Μπους.

Οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου αρχικά κινήθηκαν υψηλότερα, ανακάμπτοντας από τις μεγάλες απώλειες των προηγουμένων συνεδριάσεων, με το ράλι ωστόσο να ”ξεθωριάζει” γρήγορα.

Η ING έκλεισε με κέρδη 0,9%, ενώ και η Zurich Financial διατηρήθηκε σε θετικό έδαφος, αυξάνοντας την τιμή της μετοχής της κατά 0,2%, ενώ αντίθετα η Axa υποχώρησε περί το 1,7%.

Η Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, σημείωσε υψηλές απώλειες κατά 4,4%, ενώ η Swiss Re έκλεισε με πτώση 2,1%. Η Skandia υποχώρησε κατά 5,8%.

Η αναβάθμιση της Deutsche Bank από την UBS Warburg σε neutral από reduce, αρχικά οδήγησε την πρώτη σε κέρδη 4,4%, για να κλείσει ωστόσο με οριακή άνοδο 0,3%. Η επίσης γερμανική ανταγωνιστική της HVB Group υποχώρησε κατά 4,4%.

Αντίθετα, υψηλότερα κινήθηκαν οι πετρελαϊκές, με την TotalFinaElf να κερδίζει περί το 2,7%, την Royal Dutch Petroleum να σημειώνει άνοδο 0,9% και την ιταλική ΕΝΙ να κερδίζει 2%.

Ο δείκτης FTSE 100 στην αγορά του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 3490,0 μονάδες, ενώ υψηλότερα περί το 0,15% διαμορφώθηκε και ο CAC 40 στις 2800,07 μονάδες. Αντίθετα, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,18% στις 2639,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v