Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Συχνές εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στις ευρωαγορές με τις ”γεωπολιτικές ανησυχίες” να παραμένουν στην επικαιρότητα και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς την ομιλία του προέδρου Μπους (State of The Union– 21.00 p.m. Νέας Υόρκης). Τεχνική αντίδραση και τοποθετήσεις σε τεχνολογικούς τίτλους αναμένεται στη Wall.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται πλέον οι ευρωαγορές με τις ”γεωπολιτικές ανησυχίες” να επανέρχονται στην επικαιρότητα και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς την ομιλία του προέδρου Μπους (State of The Union – 21.00 Νέας Υόρκης).

Aναλυτές της αγοράς επισημαίνουν την κρισιμότητα της ομιλίας του Τζ. Μπους, τονίζοντας πως θα καθορίσει τις βραχυχρόνιες τάσεις στις αγορές και πιθανόν θα διασαφηνίσει τις προθέσεις του αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ.

Ευρωπαίοι χρηματιστές τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως αν και τα εταιρικά νέα δεν είναι αρνητικά, το ”διεθνές περιβάλλον δημιουργεί πιέσεις στις αγορές”.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Deutsche Telekom αλλά και της TSB Lloyd’s ύστερα από τις αναβαθμίσεις που υπέστησαν από τις UBS και ABN Amro αντίστοιχα, ενώ κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Ε.ΟΝ, ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος των FT, το οποίο υποστήριζε πως βρίσκεται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την εξαγορά της Ruhrgas.

Kέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Glaxosmithkline, ύστερα από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της φαρμακευτικής εταιρίας από την Deutsche Bank.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των ξενοδοχείων, ύστερα από τα θετικά σχόλια της SSSB για τις κυριότερες εταιρίες του κλάδου.

Εξάλλου, πτωτικά αναμένεται να διαμορφωθούν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο (1,040 εκατομμύρια), ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Ιανουαρίου) εκτιμάται πως θα μειωθεί στο 78,3, από 80,3 το Δεκέμβριο.

Παράλληλα, κατά 0,8% προβλέπεται να ενισχυθούν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, έναντι –1,5% το Νοέμβριο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η συνεδρίαση της FOMC, που δεν αναμένεται να μεταβάλλει το ύψος των επιτοκίων.

Σημειώνεται πως τα futures στη Wall διαμορφώνονται ανοδικά.

Στις 3.467 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (-0,39%), ενώ στις 2.631 μονάδες κινείται ο DAX (-0,46%).

Eξάλλου, πτώση κατά 0,12% σημειώνει ο δείκτης CAC, στις 2.792 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v