Γεωπολιτικές ανησυχίες πλήττουν τις ευρωαγορές

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους γεωπολιτικούς φόβους και τις ανησυχίες για το αναπόφευκτο του πολέμου στο Ιράκ να επιτείνονται, ενώ ως κρίσιμη χαρακτηρίζεται η παράδοση της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ και η αυριανή ομιλία (State of the Union) του προέδρου Μπους. Ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο, ευρώ και χρυσό.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους γεωπολιτικούς φόβους και τις ανησυχίες για το αναπόφευκτο του πολέμου στο Ιράκ να επιτείνονται.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προβλέπεται να μονοπωλήσουν τα συμπεράσματα της ”έκθεσης Μπλιξ”, αναφορικά με το ζήτημα του αφοπλισμού του Ιράκ, ενώ αύριο ο Πρόεδρος Μπους θα απευθύνει τον καθιερωμένο λόγο ”State of the Union”, στον οποίο, όπως εκτιμάται, θα τονίζει περαιτέρω την ανάγκη για αφοπλισμό του Ιράκ και ”εκδίωξη” του Σ. Χουσείν.

Στα εταιρικά νέα, υψηλότερα κινείται η μετοχή της Unilever, αφού ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της το 2002 αυξήθηκαν υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ ανάλογα κινείται και η τεχνολογική Filtronic, ύστερα από την επιστροφή στην κερδοφορία της, το 2002.

Απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι της Bayer, αλλά και της BP, αφού η υποχώρηση του δολαρίου, πιέζει την κερδοφορία της τελευταίας.

Πιέσεις δέχονται οι τιμές της Novartis, ύστερα από την ανακοίνωση της Roche, η οποία ”απέρριπτε” οποιαδήποτε σενάρια συγχωνεύσεων μεταξύ των φαρμακευτικών εταιριών.

Στις 3.546 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (-1,58%), ενώ στις 2.676 μονάδες κινείται ο δείκτης Dax, σημειώνοντας πτώση κατά 1,50%.

Εξάλλου, στις 2.848 μονάδες κινείται ο CAC 40 (-1,7%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v