Προσπαθεί για την άνοδο η Ευρώπη

Με ανοδική διάθεση προσπαθούν να ξεκινήσουν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με οδηγό κυρίως τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς η Infineon Technologies ανακοίνωσε μικρότερο ποσοστό ζημιών από ότι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Με θετική διάθεση προσπαθούν να ξεκινήσουν την εβδομάδα οι ευρωαγορές με ”μπροστάρη” κυρίως τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων ζημιών από ότι αναμενόταν της Infineon Technologies.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία, δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του πρώτου τριμήνου χρήσης συρρικνώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ από το ποσό των 331 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Αντίθετα, αρνητικές τάσεις καταγράφουν οι φαρμακοβιομηχανίες, καθώς Roche, Aventis και BASF συγκαταλέγονται μεταξύ εταιριών που σχημάτιζαν καρτέλ το οποίο ”έστηνε” τις τιμές των φαρμάκων, και αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες από μη Αμερικανούς πελάτες.

Άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Vivendi Universal, καθώς η γαλλική εταιρία βρίσκεται εκ νέου σε συνομιλίες με τον Marvin Davis σχετικά με την προσφορά του για εξαγορά των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ.

Κέρδη καταγράφει και η British Airways καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να πουλήσει τη ζημιογόνο γερμανική μονάδα.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3836,3 μονάδες με άνοδο 0,41%, ενώ και ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,04% στις 3058,24 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,84% στις 2943,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v