Ιράκ και Microsoft πιέζουν τις ευρωαγορές

Πτωτικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές, ως αποτέλεσμα των αρνητικών προβλέψεων της Microsoft για το μέλλον, αλλά και των αναζωπυρωμένων γεωπολιτικών ανησυχιών, που ανέκυψαν μετά την εύρεση άδειων πολεμικών κεφαλών στο Ιράκ.

Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, καθώς οι κυριότεροι τεχνολογικοί τίτλοι δέχονται πιέσεις, ως αποτέλεσμα των μέτριων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Microsoft για το δ΄ τρίμηνο, αλλά κυρίως λόγω των προβλέψεών της για επόμενο τέταρτο.

Εταιρίες, όπως η γερμανική SAP και η γαλλική CapGemini, αναμένετια να κινηθούν χαμηλότερα, ενώ αντίθετα, ο κλάδος της λιανικής είναι πιθανό να συγκεντρώσει τους ”αισιόδοξους επενδυτές”, μετά τις πληροφορίες για πιθανό νέο ενδιαφέρον σχετικά με την απόκτηση της Safeway, ενδεχόμενα από την KKR.

Υποχώρηση εκτιμάται ότι θα καταγράψουν και οι τιμές των πετρελαϊκών μετοχών, αφού η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί.

FIAT, Vivendi, Vodafone και EON θα βρεθούν άλλωστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στο -0,58% και τις 3.859 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του -0,81% σημειώνει ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.117 μονάδων. Πτωτικά 1,14% και ο DAX, στις 3.019 μονάδες.

Οι κεφαλές που ανακαλύφθηκαν χθες από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ στο Ιράκ και αναστάτωσαν τη Wall Street φαίνεται ότι προβληματίζουν και τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v