Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αγορά του Λονδίνου δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Πτωτικά κινήθηκε ο πετρελαϊκός κλάδος, όπως και οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Δεν διατηρήθηκε μέχρι τέλους το θετικό κλίμα στην αγορά του Λονδίνου, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου, αν και Παρίσι και Φρανκφούρτη διαμορφώθηκαν σε θετικό επίπεδο.

Αντίθετα, η France Telecom κατέγραψε υψηλά κέρδη της τάξης του 12%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε την εταιρία σε in-line από underperform. Άνοδο κατά 3,5% κατέγραψε και η θυγατρική της, Orange.

Υψηλότερα κατά 4,6% διαμορφώνεται και ο τίτλος της Deutsche Telekom, παρά την υποβάθμισή της από την Goldman Sachs σε underperfom. Με κέρδη 0,41% έκλεισε τη συνεδρίαση η Vodafone, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων για πλήρη απόκτηση του ελέγχου των θυγατρικών της Europolitan, Libertel και Telecel.

Με κέρδη της τάξης του 3% διαμορφώθηκε και ο τίτλος της Cable & Wireless, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank. Άνοδο 9,2% σημείωσαν και οι μετοχές της γαλλικής Alcatel, ενώ και η Ericsson σημείωσε κέρδη 5,2%.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, με την BP να υποχωρεί κατά 1,2%, την Total Fina κατά 1% και την ιταλική ENI κατά 0,9%.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3948,3 μονάδες με απώλειες 0,65%, ενώ αντίθετα κέρδη κατά 0,31% σημείωσε ο CAC 40 στο Παρίσι στις 3169,82 μονάδες. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3081,04 μονάδες με άνοδο 1,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v