Αρνητική υποδοχή Μπους από ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές κρατούν αποστάσεις από τα μέτρα Μπους και τις μετοχές εταιριών λιανικής συπεπικουρούμενες από τις ”τεχνολογικές” μετοχές που δίνουν τον τόνο και καταγράφουν απώλειες.

Αρνητικές διαθέσεις επικρατούν στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων στην Ευρώπη, με τους περισσότερους δείκτες να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Πτωτικά κινούνται στην Αγγλία οι μετοχές των εταιριών λιανικής, ύστερα από την ανακοίνωση του Dixon group που ανάφερε ότι οι πωλήσεις έτους της εταιρίας θα διαμορφωθούν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Εξάλλου, απώλειες σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές, ύστερα από την υποχώρηση που κατέγραψαν οι αντίστοιχοι τίτλοι στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να κρατούν τις αποστάσεις τους από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μπους με σκοπό την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας.

Στον αντίποδα, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Air France, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της εταιρίας για αύξηση της επιβατικής κίνησής της κατά 10,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών με αιχμή την Renault.

Στις 3.942 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,38%, ενώ απώλειες ύψους 0,21% καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης CAC 40, στις 3.154 μονάδες.

Εξάλλου, στις 3080 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX (-1,03%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v