Νευρικότητας συνέχεια και το 2003 για την Ευρώπη

Οι εταιρικές ειδήσεις είναι αυτές που καθορίζουν το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση του έτους για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πετρελαϊκές εταιρίες να συνεχίζουν την αντίστοιχη με αυτή της τιμής του μαύρου χρυσού πορεία.

Οι εταιρικές ειδήσεις είναι αυτές που ενισχύουν το νευρικό κλίμα στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρίες ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ αρνητικές τάσεις παρουσιάζει ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της BP, της τρίτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρία παγκοσμίως, διευρύνοντας τα κέρδη που έχει καταγράψει στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε κοντά στα 32 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η μετοχή της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας, της DaimlerChrysler, καθώς στελέχη του κλάδου της βιομηχανίας και οι προμηθευτές τους είναι λιγότερο αισιόδοξοι για την ανάκαμψη των κερδών του κλάδου, σύμφωνα με έρευνα της KPMG LLP.

Αρνητικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών λιανικής στη Βρετανία, καθώς έχουν μειώσει τις τιμές τους κατά τα δύο τρίτα στις μετά των Χριστουγέννων πωλήσεις προσπαθώντας να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους καταναλωτές.

Κέρδη καταγράφει ο τίτλος της φαρμακευτικής AstraZeneca ύστερα από την καταγραφή θετικών σχολίων για το Atacant, ένα φάρμακο κατά της υπέρτασης. Ανοδικά κινείται και η Elan, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 3923,3 μονάδες με απώλειες 0,43% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 3052,49 μονάδες με πτώση 0,37%. Ο DAX κινείται στις 2899,73 μονάδες με άνοδο 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v