Διατήρησαν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, κατορθώνοντας να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, με τη βοήθεια των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε σε υψηλό 2 ετών.

Με τη συμβολή των εταιριών του πετρελαϊκού κλάδου, οι ευρωπαϊκές αγορές κατόρθωσαν να ανακάμψουν και να κλείσουν σε θετικό έδαφος, καθώς οι πετρελαϊκές τιμές εκτινάχθηκαν σε υψηλά δύο ετών.

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν οι μετοχές τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως η Allianz, η Munich Re και η HVB Group, που επέφεραν σημαντικές πιέσεις στην γερμανική αγορά.

Αντίθετα, η βρετανική BP σημείωσε άνοδο 2,4%, ενώ ακολούθησε η Royal Dutch Petroleum με κέρδη 1,3%, η TotalFinaElf με άνοδο 1,4%. Η ιταλική ΕΝΙ έκλεισε με άνοδο 2% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Η γερμανική ενεργειακή Ε.ΟΝ σημείωσε κέρδη 0,8% καθώς σε δημοσίευμά τους οι Financial Times ανέφεραν ότι πρόκειται να καταθέσει νέα προσφορά για την εξαγορά της Ruhrgas.

Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, με την GlaxoSmithKline να σημειώνει άνοδο 2,6%. Με κέρδη της τάξης άνω του 6% έκλεισαν και οι μετοχές της ThyssenKrupp, καθώς η γερμανική χαλυβουργική εταιρία ανακοίνωσε ότι περιμένει αύξηση της ζήτησης χάλυβα, προβλέποντας μάλιστα και υψηλά προ φόρων κέρδη για τα δύο επόμενα έτη.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 1,86% στις 3900,6 μονάδες, ενώ ακολούθησε και η αγορά του Παρισιού με κέρδη 0,44% στις 3025,14 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 2892,63 μονάδες με κέρδη 1,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v