Ανοδικό ”γύρισμα” για Λονδίνο, Φρανκφούρτη

Θετικά κινούνται οι ευρωαγορές πλην Παρισιού με τις φαρμακευτικές και τις πετρελαϊκές εταιρίες να σημειώνουν τα σημαντικότερα κέρδη, εν μέσω ανησυχιών για το ζήτημα του Ιράκ, αλλά και μειωμένου ενδιαφέροντος από τους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα Λονδίνο και Φρανκφούρτη, ενώ το Παρίσι συνεχίζει να βρίσκεται στο ”κόκκινο”.

Αναλυτικότερα, στο Λονδίνο η δραματική πτώση που σημείωσε τις τελευταίες ημέρες ο FTSE 100 οδήγησε τους επενδυτές να τοποθετηθούν, πραγματοποιώντας αγορές κυρίως σε πετρελαϊκές και φαρμακευτικές εταιρίες, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Στη Γερμανία, κέρδη καταγράφουν οι μεταλλουργικές εταιρίες με αιχμή την Thyssenkrupp, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τους τίτλους της VW να σημειώνουν τη σημαντικότερη άνοδο. Σημαντική κρίνετια η διάθεση των επενδυτών για την εξεύρεση ”ευκαιριών”, τάση που ακολούθησε την κατά 5,3% πτώση της Παρασκευής.

Στο Παρίσι πτώση σημειώνουν οι τηλεπικοινωνιακές και οι τεχνολογικές εταιρίες, ενώ ανοδικά κινούνται οι πετρελαϊκές μετοχές και ιδιαίτερα η TotalFina Elf.

Εξάλλου, διάχυτη παραμένει η ανησυχία για το ζήτημα του Ιράκ στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ενώ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών κυρίως λόγω των εορτών, όπως επισημαίνουν ευρωπαίοι χρηματιστές.

Στις 3.859 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (0,78%), ενώ κέρδη ύψους 1,69% καταγράφει ο Dax, στις 2.887 μονάδες.

Πτωτικά (0,54%) κινείται το Παρίσι, με τον CAC 40 να κινείται στις 2.995 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v