Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές με τις πετρελαϊκές μετοχές να καταγράφουν τα σημαντικότερα κέρδη και τις γεωπολιτικές ανησυχίες να βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο, ύστερα από τις δηλώσεις Ράμσφελντ. Κλειστή παρέμεινε η Φρανκφούρτη.

Mε μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι ευρωαγορές σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς όγκους συναλλαγών και περιορισμένο ενδιαφέρον, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Στο Λονδίνο τα κέρδη που σημείωσαν οι πετρελαϊκές μετοχές κράτησαν τον FTSE 100 στο πράσινο με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως οι τάσεις στις αγορές θα καθοριστούν (κυρίως) από τις εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράκ.

Εξάλλου, αρνητικά επέδρασε στο ήδη βεβαρημένο κλίμα η ”προειδοποίηση” που απεύθυνε ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Ντ. Ράμσφελντ προς την κυβέρνηση της βορείου Κορέας, πως οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν δύο ανεξάρτητες πολεμικές συγκρούσεις.

Στο Παρίσι, το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε προς τις μετοχές εταιριών λιανικής και πετρελαίου, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Την διάθεση των επενδυτών και εδώ ”βάρυνε” η δήλωση Ράμσφελντ, αλλά και η ανασφάλεια αναφορικά με το θέμα των πετρελαϊκών τιμών.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρέμεινε κλειστό.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα futures στη Wall ”προοιωνίζουν” ένα ξεκίνημα ελαφρώς ανοδικό.

Στις 3.942 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας κέρδη 0,13% ύψους, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε απώλειες ύψους 0,21%, στις 3.081 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v