Ασφαλιστικές πιέσεις για τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τελικά οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, επηρεασμένοι από την υποχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου, που ήλθε ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης των Allianz και Munich Re από την Goldman Sachs. Προσωρινή ήταν η τόνωση από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Σημαντικές διακυμάνσεις εμφάνισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους κλάδους της τεχνολογίας και των ασφαλειών σε ρόλο ”ρυθμιστή”.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι ασφαλιστικές εταιρίες έδωσαν τον αρνητικό τόνο ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης της Goldman Sachs στις μετοχές των Allianz και Munich Re.

Μετά το άνοιγμα της Wall Street και τη σημαντική άνοδο που προκάλεσαν στο Nasdaq τα αποτελέσματα της Oracle καταγράφηκε ανάκαμψη με όλους σχεδόν τους δείκτες να περνούν στο ”πράσινο”.

Στο Λονδίνο, με οριακά κέρδη 0,16% ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100, στις 3.841 μονάδες, ενώ υποχώρηση της τάξης του 0,75% σημείωσε ο γαλλικός δείκτης CAC 40, στις 3.054 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται με απώλειες 1,03%, στις 2.991 μονάδες, καθώς φαίνεται ότι μεγάλο μέρος των μεταβολών που εμφανίζει, πρέπει να αποδοθεί στην αντίστοιχη συμπεριφορά της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v