Αρνητικό πρόσημο για τις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης αφού η ανησυχία για την πιθανότητα σύρραξης στο Ιράκ προστέθηκε στην αρνητική πορεία της Wall Street και στα αμερικανικά macro που ”δεν βοήθησαν”.

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης αφού η ανησυχία για την πιθανότητα σύρραξης στο Ιράκ προστέθηκε στην αρνητική πορεία της Wall Street και στα αμερικανικά macro που δεν βοήθησαν.

Με απώλειες 1,89% ολοκλήρωσε την ημέρα το χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 3.908 μονάδες, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, που ”υπενθυμίζεται” στους επενδυτές και από την άνοδο της τιμής του χρυσού και του πετρελαίου. Κατά 3,6% υποχώρησαν οι μετοχές της GlaxoSmithKline και κατά 6,8% αυτές της Cadburry Schweppes.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε πτώση κατά 1,11% στο επίπεδο των 3.138 μονάδων καθώς τάσεις αποκόμισης κερδών έκαναν την εμφάνισή τους, με φόντο την αρνητική επίδοση της Wall. Επικεφαλής της πτώσης τέθηκε η μετοχή της Sodexho Alliance με απώλειες 5,8%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μία ακόμη ημέρα οι τράπεζες.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται και ο δείκτης DAX (στο -1,64%, στις 3.152 μονάδες) στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τα βλέμματα στη Wall Street. Σημαντικά υψηλό το open interest, αν και οι αναλυτές αμφισβητούν την ”ικανότητα” του δείκτη για ανοδική κίνηση μέχρι τις γιορτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v