ΟΟΣΑ: ”Καμπανάκι” για το γερμανικό ΑΕΠ

Προειδοποίηση εξέδωσε ο ΟΟΣΑ για την γερμανική οικονομία, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να μην κατορθώσει να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, εάν επικεντρώσει τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος στην αύξηση των φόρων.

ΟΟΣΑ: ”Καμπανάκι” για το γερμανικό ΑΕΠ
”Καμπανάκι” σήμανε για τη γερμανική οικονομία ο ΟΟΣΑ όσον αφορά στο ρυθμό ανάπτυξής της μεσοπρόθεσμα, εάν επικεντρώσει, όπως επισημαίνει, τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος στην αύξηση της φορολογίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα κυμανθεί στο 0,4% αυτό το έτος, 1,5% το 2003 και 2,5% το 2004, διατηρώντας τις εκτιμήσεις στις οποίες είχε προχωρήσει τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περιορίσει το έλλειμμα μέσω της αύξησης της φορολογίας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι περαιτέρω κίνδυνοι ελλοχεύουν από την αβεβαιότητα που περιβάλλει το ρυθμό ανάκαμψης του παγκοσμίου εμπορίου αλλά και το χρόνο που απαιτείται από τους καταναλωτές και τους επενδυτές προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, η μείωση του ελλείμματος καθώς και η περαιτέρω αναδιάρθρωση της εργασιακής αγοράς παραμένουν οι κύριες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v