Πτωτικά ”έκλεισαν” οι ευρωαγορές

Αρνητικό διαμορφώθηκε το κλίμα στις ευρωαγορές με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει τις ισχυρότερες απώλειες και τους γεωπολιτικούς φόβους να επανέρχονται στο προσκήνιο. Ανάλογο το κλίμα και στην Φρανκφούρτη.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τις τράπεζες και τις ασφάλειες να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες, ενώ η καθοδική πορεία της Wall εξάλειψε κάθε πιθανότητα ανοδικού γυρίσματος.

Στο Λονδίνο το σύνολο σχεδόν των κλάδων κινήθηκε χαμηλότερα με τις τράπεζες να καταγράφουν τις σημαντικότερες απώλειες, στον απόηχο της έκθεσης από την S&P για τον συγκεκριμένο κλάδο στην Βρετανία.

Πτωτικά κινήθηκε και ο κλάδος των media, ενώ ανάλογα κινήθηκε και ο ασφαλιστικός κλάδος.

Στο Παρίσι οι γεωπολιτικοί φόβοι, η κακή πορεία της Wall Street, αλλά και η πτώση στον κλάδο των ασφαλειών και των τραπεζών δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα για τον CAC 40.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Axa, αλλά και της Aegon ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από την Moody’s, ενώ αρνητική ήταν η σημερινή συνεδρίαση και για την EADS, ως αποτέλεσμα της καταστροφής του ”πυραύλου” της, Ariane.

Στη Γερμανία σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι φαρμακευτικές και οι τραπεζικές μετοχές, ενώ ανάλογα κινούνται και οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών με την Lufthansa να σημειώνει τις ισχυρότερες απώλειες.

Στις 3.878 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας πτώση κατά 1,45% , ενώ στις 3.076 μονάδες ”έκλεισε” το Παρίσι, σημειώνοντας πτώση κατά 1,93% .

Εξάλλου, στις 3.077 μονάδες κινείται ο δείκτης Dax (-1,93%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v