Ανοδικά έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι

Η θετική μεταστροφή που σημείωσε η Wall Street, αλλά και τα κέρδη που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες στις ευρωαγορές. Τεχνικό χαρακτηρίζεται το γύρισμα στη Γερμανία με την αγορά στις ΗΠΑ να καθορίζει τις τάσεις.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές, αντλώντας δυνάμεις από την θετική μεταστροφή των δεικτών στη Wall και τα κέρδη που σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές.

Kέρδη ύστερα από 8 συνεχείς αρνητικές συνεδριάσεις κατέγραψε το Λονδίνο, με τις τράπεζες να σημειώνουν τα σημαντικότερα κέρδη, ενώ θετικά λειτούργησε και το ανοδικό ”γύρισμα” που πραγματοποίησε η Wall Street.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της BAE Systems, ύστερα από την είδηση της καθυστέρησης υπογραφής συμβολαίων της.

Στο Παρίσι το σίριαλ της Credit Lyonnais κρατά τον τραπεζικό κλάδο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με τους ”μνηστήρες” BNP Paribas και Credit Agricole να καταγράφουν κέρδη, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου.

Στη Γερμανία, τεχνικό χαρακτηρίστηκε το πέρασμα του Dax σε θετικό έδαφος, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η Wall Street θα καθορίσει τις τάσεις για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Στις 3.974 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,27%, ενώ ανοδικά κατά 1,5% κινήθηκε ο CAC 40, διαμορφούμενος στις 3.190 μονάδες.

Εξάλλου, σε θετικό έδαφος (3.194 μονάδες) κινείται ο δείκτης Dax (0.85%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v