Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές ”υποκύπτοντας” στις πιέσεις των τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών τίτλων, ενώ το υποτιθέμενο θετικό γύρισμα της Wall, από το οποίο θα αντλούσαν δυνάμεις, δεν πραγματοποιήθηκε.

Επικράτησαν τελικά οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές με τους δεικτοβαρείς κλάδους των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών να σημειώνουν τις ισχυρότερες απώλειες, συμπαρασύροντας χαμηλότερα τους δείκτες.

Εξάλλου, στο αρνητικό κλίμα συνέτεινε και η διεύρυνση των ζημιών στη Wall, ενώ ο διορισμός του J. Snow ως νέου υπουργού των οικονομικών δεν επηρέασε τους επενδυτές.

Εξάλλου, αναλυτές της Merrill Lynch, υποστηρίζουν πως τα στοιχεία που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία ώστε να αναζωογονηθεί, δηλαδή ένα αδύνατο ευρώ, αποκλιμάκωση στις πετρελαϊκές τιμές και μια εύρωστη παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο δεν εκπληρώνονται, αλλά κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη ζητούμενη.

Στη Γερμανία το χορό των απωλειών οδηγούν οι φαρμακευτικοί και οι τεχνολογικοί κλάδοι, ενώ η χαμηλή βιομηχανική παραγωγή έπαιξε το ρόλο της, όπως τονίζουν σχετικά αναλυτές της αγοράς.

Στις 3.933 μονάδες έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καταγράφοντας πτώση κατά 1,98%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,2%, στις 3.115 μονάδες.

Πτώση κατά 3,25% σημειώνει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX, διαμορφούμενος στις 3.105 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v