Ο J. Snow επιλογή του Μπους (update)

O J. Snow αποτελεί τον αντικαταστάτη του P. O’ Neill, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, ενώ την θέση του προέδρου του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο S. Friedman, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs.

Ο J. Snow επιλογή του Μπους (update)
Ο πρόεδρος της CSX Corporation κ. John W. Snow είναι η τελική επιλογή του προέδρου Μπους για την αντικατάσταση του P. O’ Neill στην θέση του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Ο κ. Snow, 63 ετών, είναι νομικός και οικονομολόγος και από το 1991 διοικεί την CSX, τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρία των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει στέλεχος σε διάφορες θέσεις στην εταιρία Ford και είναι πρώην πρόεδρος του Bussiness Roundtable το οποίο αντιπροσωπεύει τους προέδρους των μεγαλύτερων εταιριών της χώρας στις διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση.

Ο νέος εκλεκτός του προέδρου Μπους, αναμένεται να λάβει θέση υπέρ της προσπάθειας της κυβέρνησης να προωθήσει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων και να μειώσει το πολιτικό ρίσκο του Λευκού Οίκου σχετικά με την πιθανότητα ”αδύναμης οικονομίας” το 2004- χρονιά, κατά την οποία πραγματοποιείται η εκστρατεία του προέδρου Μπους.

Η εμπειρία του κ. Snow που συνδέεται με επιχειρηματικές και πολιτικές δραστηριότητες και διδακτορικό τίτλο στον τομέα των Οικονομικών, ήταν τα βασικά κριτήρια για την αντικατάσταση του απελθόντος O’ Neill.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος Μπους είναι πολύ κοντά στην απόφαση για την αντικατάσταση του προέδρου του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου της χώρας, κ. Lawrence B. Lindsey. Οι πηγές αναφέρουν ότι ο νέος αντικαταστάτης θα είναι ο Stephen Friedman πρώην πρόεδρος της επενδυτικής εταιρίας Goldman Sachs.

Σημειώνεται πως ο J. Snow χαρακτηρίζεται από πρώην συνεργάτες του ως καλός οικονομολόγος και ευφυής άνθρωπος.

Εν τούτοις οι πρώτες αντιδράσεις από τους αποκαλούμενους ”κύκλους της αγοράς” ήταν μάλλον επιφυλακτικές.

Αμερικανοί διαχειριστές υποστήριξαν πως η παραπάνω επιλογή στερείται φαντασίας και δημιουργικότητας, ενώ εύλογη ήταν η έκπληξη αρκετών χρηματιστών όταν τους ανακοινώθηκε το όνομα του νέου υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ.

Ορισμένοι εξ αυτών προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα επισημαίνοντας πως επιθυμούσαν ”κάποιον με καλύτερο προφίλ”.

Σημειώνεται πως οι δημοκρατικοί ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως οι αλλαγές στα καρτελάκια με τα ονόματα στις πόρτες δεν αρκούν για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v