Οι προσδοκίες για τα επιτόκια ενισχύουν την Ευρώπη

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και οι θετικές εταιρικές ανακοινώσεις από τη France Telecom αλλά και τη Siemens, οδηγούν σε άνοδο τις ευρωαγορές ύστερα από τις πρόσφατες συνεχόμενες απώλειες.

Οι ανακοινώσεις των France Telecom και Siemens αλλά και οι προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδηγούν υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο ”πανίσχυρος” Βιμ της ΕΚΤ αναμένεται σήμερα να κάνει το θαύμα του, προχωρώντας σε μείωση κατά 0,50% των επιτοκίων στην ευρωζώνη.

Κέρδη καταγράφει ήδη η πρώην γαλλική μονοπωλιακή εταιρία τηλεπικοινωνιών France Telecom, καθώς ανακοίνωσε ότι έλαβε δάνειο ύψους 9 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Υψηλότερα κινείται και η Alcatel, ύστερα και από τα χθεσινοβραδινά κέρδη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ θετικά κινείται και ο τίτλος του ολλανδικού χρηματοοικονομικού ομίλου ING.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Siemens, του γερμανικού ομίλου πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις του για το έτος χρήσης 2003.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 4049,8 με άνοδο 0,05% ενώ ακολουθεί και ο CAC με κέρδη 0,91% στις 3228,98 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 3335,78 στις 0,45% μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v