H Hewlett-Packard οδηγεί την πτώση των ευρωαγορών

Τεχνολογικές είναι αυτή τη φορά οι πιέσεις που οδηγούν σε νέες απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από προς τα κάτω αναθεώρηση των πωλήσεων της Hewlett-Packard. Αντίθετα, στήριξη προσπαθούν να προσδώσουν στους δείκτες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τεχνολογικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τη μετοχή της Infineon Technologies να υποχωρεί σημαντικά, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Hewlett-Packard για τις πωλήσεις. Θετικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εκτυπωτών παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις για το έτος χρήσης που λήγει τον Οκτώβριο αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο κατά 2% έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για 4%, καθώς οι εταιρίες εμφανίζονται απρόθυμες να αυξήσουν τις τεχνολογικές τους δαπάνες.

Η μετοχή της Infineon Technologies, η οποία κατασκευάζει επεξεργαστές για υπολογιστές, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις απώλειές της από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Vivendi Universal, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ζαν Ρενέ Φορτού ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος media πρόκειται τελικά να διαχωρίσει από το ενεργητικό της τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες.

Αντίθετα, πιέσεις επιφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας ψυχαγωγίας Walt Disney, η οποία περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το τρίμηνο, ύστερα από την απαισιόδοξη πρόβλεψη ότι τα έσοδα από το φιλμ Treasure Planet θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της BMW, της γερμανικής εταιρίας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς το μερίδιο που καταλαμβάνει στην αγορά αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 1,7% το Νοέμβριο.

Κέρδη καταγράφουν και οι φαρμακευτικές, καθώς η Roche Holding ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση των αμερικανικών αρχών για την παρουσίαση μιας νέας θεραπείας κατά της ηπατίτιδας C, με το οποίο εκτιμά η εταιρία ότι θα καταλάβει σημαντικό μέρος της αγοράς 2 δισ. δολαρίων που αναμένεται να δημιουργηθεί για τα φάρμακα αναλόγου τύπου.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4053,6 μονάδες με απώλειες 0,53% ενώ και ο CAC διαμορφώνεται στις 3193,48 μονάδες με πτώση 0,89%. Ο DAX κυμαίνεται στις 3258,34 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v