”Τηλεπικοινωνιακά” τα κέρδη στην Ευρώπη

Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος φαίνεται ότι αναλαμβάνει το χρέος να ”σηκώσει” τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα κέρδη μετοχών όπως η Deutsche Telekom και η France Telecom, σε συνδυασμό με τα θετικά στοιχεία για τη γαλλική ανεργία, δημιουργούν ανοδικό κλίμα.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες είναι αυτές που δίνουν ουσιαστικά κέρδη στην έναρξη της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και τα θετικά στοιχεία για την γαλλική ανεργία.

Η Deutsche Telekom καταγράφει ήδη κέρδη, ύστερα από δημοσίευμα των FT Deutschland, ότι προτίθεται να πουλήσει μέρος του μεριδίου συμμετοχής της στην T-Online International προκειμένου να περιορίσει το χρέος της.

Ανοδικά κινείται και ο τίτλος της France Telecom, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού κλάδου τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να επιβραδύνει τις επενδύσεις στα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, προκειμένου να περιορίσει το κόστος κατά 9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Εξάλλου, θετικά επιδρά στην αγορά η ανακοίνωση της υποχώρησης της ανεργίας στη Γαλλία κατά 6.000 άτομα τον Οκτώβριο, με το δείκτη να παραμένει ωστόσο στο 9%. Χαρακτηριστικό είναι ότι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά 10.000.

Παράλληλα, προβλήματα αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, η Novartis, η οποία αναγκάστηκε να αναβάλλει την πώληση της μονάδας υγιεινών τροφίμων και αδυνατίσματος, καθώς οι προτάσεις που δέχτηκε ήταν πολύ χαμηλές.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 4191,5 μονάδες με κέρδη 0,15%, ενώ ο CAC στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,60% στις 3350,06 μονάδες. Ο DAX καταγράφει κέρδη 0,74% στις 3385,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v