Κοιτούν τα... ρολόγια οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Σε θετικό πρόσημο έχουν περάσει οι ευρωαγορές ενθαρρυμένες από τις πετρελαϊκές εταιρίες, αλλά και τους θετικούς οιωνούς που δίνουν τα futures στη Wall, όπου αναμένεται μπαράζ μακροοικονομικών στοιχείων.

Από το ”κόκκινο” του ανοίγματος φαίνεται να ”τραβούν” τους ευρωπαϊκούς δείκτες τα futures της Wall Street, τα οποία δείχνουν άνοδο. Την εικόνα συμπληρώνουν οι ανοδικές τάσεις των πετρελαϊκών μετοχών, που ακολουθούν την τιμή του μαύρου χρυσού.

Χθές, οι αμερικανικές αγορές κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν αποθαρρυμένοι, κυρίως από τις επιδόσεις της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Αρκετά είναι όμως τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται και σήμερα από τη μεγαλύτερη οικονομία: Προσωπικό εισόδημα, αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, προσωπικές δαπάνες, παραγγελίες διαρκών αγαθών, δείκτης κλίματος Μίτσογκαν, και δείκτης PMI Chicago, όλα θα ανακοινωθούν μεταξύ 15.30 και 17.00 ώρα Ελλάδας. Εξάλλου, περίπου στις 19.00 αναμένεται να ανακοινωθελι η Μπεζ βίβλος της FED.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αισιοδοξία αναμένονται τα στοιχεία από προσωπικές δαπάνες, παραγγελίες διαρκών αγαθών (Οκτώβριος) και Chicago PMI (Νοέμβριος), ενώ χειρότερα από τα προηγούμενα εκτιμάται ότι θα είναι τα στοιχεία από αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και προσωπικό εισόδημα.

Άνοδο κατά 0,28% στις 4.082 μονάδες σημειώνει ο αγγλικός δείκτης FTSE 100 το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον τίτλο της BP να δίνει το ρυθμό. Ανοδικά και αυτός της Shell. Θετική επιρροή φαίνεται ότι είχε για τους επενδυτές η ανακοίνωση του βρετανικού ΑΕΠ σε υψηλότερα επίπεδα για το γ΄ τρίμηνο.

Ανοδικά κατά 0,30% κινείται ο γαλλικός CAC 40, στις 3.224 μονάδες, με τη μετοχή της France Telecom να κερδίζει περίπου 5%, μετά την είδηση ότι το γαλλικό δημόσιο σκοπεύει να ενισχύσει την εταιρία στην κατεύθυνση της μείωσης του χρέους της, με 9 δισ. ευρώ.

Στο +0,19% και τις 3.197 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο γερμανικός DAX, εν μέσω ωστόσο ανησυχιών για τα αποτελέσματα της Munich Re, τα οποία αναμένονται αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v