”Ζήλεψαν” τη Wall οι ευρωαγορές

Μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα επικράτησαν στη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η ρευστοποίηση κερδών στη Wall Street, εκτός του ότι βρήκε μιμητές και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έδωσε ”σήμα” για επιφυλακτικότητα- τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Μικρές ποσοστιαίες διακυμάνσεις, αλλά και μικτά πρόσημα ήταν για τις ευρωαγορές το αποτέλεσμα της ρευστοποίησης κερδών που εμφανίστηκε στη Wall Street. Με μικρά κέρδη έκλεισε το Παρίσι, απώλειες για το Λονδίνο, ενώ στο ”πράσινο” κινείται ο DAX.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί πάντως στους κόλπους των ευρωπαίων αναλυτών, καθώς πιθανό θεωρείται ένα ράλι πριν τα Χριστούγεννα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά0,35% στις 4.175 μονάδες, με τη Royal & Sun Alliance να κερδίζει 10% και τις χρηματοοικονομικές μετοχές να ”προβληματίζουν” λόγω κυρίως των δυσμενών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Βελγο- ολλανδική Fortis.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κέρδισε 0,25% και διαμορφώθηκε στις 3.313 μονάδες, με τη μετοχή της Carrefour να υποχωρεί, ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης από την Goldman Sachs της σύστασής της και αυτή της Frnce Telecom να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μετά την νέα ανακοίνωση συμφωνίας με τη MobilCom.

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αυτή την ώρα, ο δείκτης κινείται στο +0,47% και τις 3.305 μονάδες, με την Infineon να καταγράφει υπολογίσιμες απώλειες, εν μέσω φημών ότι η εταιρία δεν θα κατορθώσει την επιστροφή της στην κερδοφορία το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v