Αρνητικό κλίμα για τις ευρωαγορές

Το αρνητικό κλίμα κυριαρχεί τελικά στις ευρωαγορές, αφού οι περιορισμένες απώλειες στη Wall και τα ανοδικά overnight futures δεν καταφέρνουν να συντηρήσουν το θετικό άνοιγμα. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Vivendi, Allianz και Hannover Re.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι κυριότερες ευρωαγορές, αφού η χθεσινή επίδοση της Wall (με τις περιορισμένες απώλειες) δεν στάθηκε ικανή να διατηρήσει την ελαφρά ανοδική του ανοίγματος.

Πίεση ασκείται στη μετοχή της Vivendi (το ADR της στη Νέα Υόρκη έκλεισε 8,9% χαμηλότερα), αφού η SEC φαίνεται να βαθαίνει τις έρευνες γύρω από τις δραστηριότητες της εταιρίας. Κέρδη εξάλλου καταγράφει η μετοχή της Diageo, μετά τις δηλώσεις του CEO της Triarc περί πιθανής εξαγοράς μονάδας Burger King της πρώτης.

Η Hannover Re ο πέμπτος μεγαλύτερος αντασφαλιστής παγκοσμίως, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα λειτουργικά κέρδη του 2002, ως αποτέλεσμα της πτώσης των χρηματιστηριακών αξιών, αφήνοντας αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα κέρδη του.

Υποχώρηση της τάξης του 3% καταγράφει η μετοχή της Allianz, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας από τη Moody’s negative από stable.

Στο -0,18% και τις 4.089 μονάδες ο FTSE 100, ενώ πέριξ των 3.136 μονάδων βρίσκεται ο CAC, ο οποίος χάνει το 1,29% της αξίας του. Υποχώρηση κατά 2,34% σημειώνει και ο δείκτης DAX, στις 3.132 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v