Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωγορές, καθώς στα θετικά κλαδικά και εταιρικά νέα από τον ευρωπαϊκό χώρο προστίθενται τα futures της Wall, τα οποία δείχνουν ανοδικό ξεκίνημα. Σημαντικό το ενδιαφέρον για τηλεπικοινωνιακές μετοχές, μετά τη σύσταση της Merrill Lynch για αγορά τηλεφωνικών τίτλων.

Διατηρούν και διευρύνουν τα κέρδη τους οι κυριότερες ευρωγορές, αφού στα θετικά κλαδικά και εταιρικά νέα προστίθενται τα futures που δείχνουν ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τηλεπικοινωνίες, μετά τη σύσταση της Merrill Lynch για αγορά ”τηλεφωνικών” μετοχών.

Θετική είναι άλλωστε η επιρροή των futures της Wall, τα οποία δείχνουν ανοδικό ξεκίνημα.

Εξάλλου, σημαντική κινητικότητα παρουσιάζει και ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών, με τις φήμες για εξαγορά από τη GlaxoSmithKline των φαρμακευτικών εργασιών της Bayer, να κερδίζουν έδαφος.

Στο +1,12% και τις 4.141 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, με τις πετρελαϊκές μετοχές να τονώνουν το ηθικό των επενδυτών. Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των British Telecom, BP, Shell, ενώ απώλειες αυτή της GlaxoSmithKline.

Ανοδικά κατά 1,95% στις 3.224 μονάδες κινείται ο δείκτης CAC 40, με τη μετοχή της France Telecom να οδηγεί την κούρσα, εμφανίζοντας άνοδο κατά 4,9%. Υποχώρηση αντίθετα καταγράφεται στη μετοχή της αντασφαλιστικής Scor, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας, για ευρύτερες προηγούμενων προβλέψεων ζημίες.

Σε θετικό έδαφος οδηγεί το γερμανικό δείκτη το ενδιαφέρον των επενδυτών για τεχνολογικές και ασφαλιστικές εταιρίες. Στο +1,76% και τις 3.247 μονάδες αυτή την ώρα ο DAX, ενώ κέρδη κατά 9% περίπου καταγράφονται για τη μετοχή της Epcos και 4% για αυτή της Bayer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v