Υψηλά κέρδη, πλην Λονδίνου, στις αγορές

Οι προσδοκίες των επενδυτών για την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ συντηρούν το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, ενώ στην Βρετανία η πτώση των τραπεζικών και πετρελαϊκών μετοχών κρατά στο κόκκινο τον δείκτη. Eξάλλου, ανοδικά διαμορφώνονται τα futures στη Wall.

Συνεχίζονται οι μικτές τάσεις στις ευρωαγορές με την Γερμανία και τη Γαλλία να διευρύνουν τα κέρδη τους, προεξοφλώντας την μείωση του κόστους δανεισμού από την ΕΚΤ, ύστερα από την δημοσίευση της μηνιαίας έκθεσής της.

Στο Λονδίνο πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στην διαμόρφωση αρνητικού κλίματος συμβάλλουν και οι πετρελαϊκοί τίτλοι, αφού η αποκλιμάκωση στο Ιράκ δεν φαίνεται να τις ευνοεί.

Ανοδικά κινούνται τόσο οι μετοχές της Allianz όσο και της CSFB, αφού οι επενδυτές προτίμησαν να δώσουν βάση στις θετικές εκτιμήσεις των εταιριών για το μέλλον παρά στα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom αφού το επενδυτικό κοινό υποδέχθηκε με ικανοποίηση το νέο CEO της, Κ. Ricke.

Στη Wall Street τα futures διαμορφώνουν θετικό άνοιγμα για τους τρεις βασικούς δείκτες, καθώς το επενδυτικό κοινό αναμένει, μεταξύ άλλων, την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων Οκτωβρίου και τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10/11.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν τη μείωση κατά 0,2% (σε μηνιαία βάση) για το πρώτο μέγεθος και την αύξηση στα 396.000 για εκείνους που ”επικαλέστηκαν” τα επιδόματα ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v