Κέρδη για ευρωαγορές από Vodafone, πετρελαϊκές

Κέρδη χαρίζουν στις ευρωαγορές τα εταιρικά νέα από τη Vodafone, αλλά και η ζήτηση για πετρελαϊκούς τίτλους, λόγω της απόρριψης του τελεσιγράφου ΟΗΕ από το ιρακινό κοινοβούλιο. Αρνητικά εταιρικά νέα (από Commerzbank, Bayer, Vivendi), η χθεσινή επίδοση της Wall, και οι ανησυχίες για επικείμενη επεμβαση στο Ιράκ τα εμπόδια για μεγαλύτερη άνοδο.

Ανοδικά κινούντια οι ευρωαγορές, καθώς τα θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Vodafone, ενώ η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών ενισχύουν την τάση.

Αναλυτικά, η αγγλική εταιρία ανακοίνωσε απώλειες μικρότερες από αυτές που οι αναλυτές εκτιμούσαν, ενώ η απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να απορρίψει το τελεσίγραφο των Ηνωμένων Εθνών αυξάνει τη ζήτηση για πετρελαϊκές μετοχές όπως αυτή της Total Fina.

Στα αρνητικά νέα από εταιρίες, τη χθεσινή επίδοση της Wall και την ανησυχία σχετικά με επικείμενη επέμβαση αποδίδουν ευρωπαίοι αναλυτές την αδυναμία των κυριότερων αγορών να κινηθούν ψηλότερα.

Πίεση αναμένεται να ασκούν στον τραπεζικό και φαρμακευτικό κλάδο οι ανακοινώσεις της Commerzbank και της Bayer για χαμηλότερα αποτελέσματα τριμήνου. Η γερμανική τράπεζα εμφάνισε ζημίες της τάξης των 133 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν κέρδη. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα της Bayer παρουσίασαν έσοδα σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων.

Πίεση υφίστανται και οι μετοχές της Vivendi, αφού ο κλάδος των media της εταιρίας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 4%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Εξάλλου, η UBS ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 4%, λόγω περιορισμού.



Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4.060 μονάδες και το +1,11%, ενώ ο CAC κερδίζει 0,18%, στις 3.059 μονάδες. Ανοδική κίνηση και για τον DAX, στο επίπεδο των 3.063 μονάδων (+0,71%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v