Πιέσεις από τα αμετάβλητα επιτόκια (update)

Αρνητικά υποδέχτηκαν οι ευρωαγορές την απόφαση της ΕΚΤ και της ΒοΕ να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι πιέσεις εντείνονται από την αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού στη Γερμανία, ενώ στις ΗΠΑ τα futures κινούνται καθοδικά λόγω Cisco.

Υψηλές απώλειες άνω του 1% καταγράφουν πλέον οι αγορές της Φρανκφούρτης και του Παρισιού ενώ και το Λονδίνο περιορίζει τα κέρδη του, ύστερα από την απόφαση των ΕΚΤ και ΒοΕ να αφήσουν ως έχουν τα επιτόκια. Αρνητικά επιδρά και η ανακοίνωση των ιδιαίτερα απογοητευτικών στοιχείων για τη γερμανική οικονομία.

Αρνητικό είναι και το κλίμα στη Wall, με τα futures ήδη να κινούνται σε πτωτική τροχιά, κυρίως λόγω της προειδοποίησης της Cisco.

Νευρικό το κλίμα στη συνεδρίαση των ευρωαγορών ύστερα από τη χθεσινή μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά 0,5%, καθώς φαίνεται ότι ”απειλούνται” από την αρνητική προειδοποίηση της Cisco για τα κέρδη του επόμενου τριμήνου αλλά και την αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία.

Η μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα σίγουρα είναι ”καλά νέα” όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, που αναμένεται να δώσουν ώθηση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Την αγορά του DAX πιέζουν ακόμη τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία, η οποία διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων ετών τον Οκτώβριο, με το δείκτη να αυξάνεται στο 9,9%. Άνοδο κατέγραψε και ο πληθωρισμός, στο 1,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 1,2%.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της BT Group, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Βρετανίας, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Alcatel πρώτη και καλύτερη να σημειώνει απώλειες, ύστερα από την προειδοποίηση της Cisco ότι οι πωλήσεις της ίσως υποχωρήσουν για πρώτη φορά στη διάρκεια του έτους το επόμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 4121,2 μονάδες με κέρδη 0,44%, ενώ ο CAC 40 κυμαίνεται στις 3153,74 μονάδες με πτώση 1,84%. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3219,62 μονάδες με απώλειες 2,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v