”Εισαγόμενο” το θετικό κλίμα των ευρωαγορών

Τόνωση προσφέρει στις ευρωαγορές η προσδοκία ότι η FED θα μειώσει τελικά τα αμερικανικά επιτόκια, αλλά και η νίκη Μπους- ρεπουμπλικάνων στις ”ενδιάμεσες εκλογές”, καθώς εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε διατήρηση των φοροαπαλλαγών.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τη νίκη των ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές- εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στον Μπους να διατηρήσει τις περικοπές στη φορολογία.

Θετική επίδραση ασκεί επίσης η παραίτηση του επικεφαλής της SEC, H. Pitt, καθώς αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει ”αλλαγή σελίδας” στο θέμα της εταιρικής διαφάνειας.

Ευεργετική είναι άλλωστε η επίδραση της προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων από τη FED, κατά τη συνεδρίασή της στις 21.15 ώρα Ελλάδας.

Σε εταιρικό επίπεδο, θετική αναμένεται η συνεδρίαση για τις μετοχές των BMW και Lufthansa, καθώς ανακοίνωσαν ευοίωνα αποτελέσματα. Η πρώτη ανακοίνωσε κέρδη 12% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, λόγω υψηλότερης ζήτησης, ενώ η δεύτερη έκανε γνωστό ότι η περικοπή του κόστους, μέσω μείωσης πτήσεων οδήγησε σε καλύτερα αποτελέσματα.

Εξάλλου, η εταιρία Media WPP ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του α΄ οικονομικού τριμήνου διπλασιάστηκαν λόγω κυρίως της αύξησης των διαφημιστικών δαπανών.

Στο 0,91% και τις 4.183 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κέρδη κατά 1,21% εμφανίζει και ο γαλλικός CAC 40 στις 3.286 μονάδες. Στο 2,11% και στις 3.421 μονάδες ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v