Η ανησυχία ήρθε... Ευρώπη

Ανησυχία προκαλούν στους επενδυτές των κυριότερων ευρωαγορών τα εταιρικά νέα από British Telecom και Deutsche Bank, αλλά και οι χαμηλότεροι του αναμενομένου ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ. Ανάλογα αναμένεται να επηρεάσουν και τα σημερινά αμερικανικά macro νέα από μεταποίηση και ανεργία.

Με απώλειες ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές, καθώς εταιρικά νέα, αλλά και η χαμηλότερη του αναμενομένου ανάπτυξη των ΗΠΑ για το γ΄ τρίμηνο προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Στο Λονδίνο, στο -0,62% και τις 4.014 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 100, με τη μετοχή της British Telecom να δέχεται πιέσεις, καθώς φαίνεται, βάσει δημοσιεύματος των Financial Times, να οπισθοχωρεί από τους τριετείς στόχους της για ανάπτυξη και έσοδα, λόγω της επιβράδυνσης της βρετανικής οικονομίας.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ξεκίνησε με ποσοστιαίες απώλειες κατά 0,89%, στις 3.121 μονάδες, ενώ ανάλογο είναι το άνοιγμα και για τον γερμανικό DAX, με τη μετοχή της Deutsche Bank να αναμένει πιέσεις, καθώς η Morgan Stanley περιέκοψε της προβλέψεις της από ”equal weight” σε ”underweight”, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του ιδρύματος.

Στο -0,49% και τις 3.137 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Σημαντική επιρροή αναμένεται εξάλλου να έχουν στην εξέλιξη της συνεδρίσης τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα, τα χρηματιστήρια της Αυστρίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Λουξεμβούργου δεν λειτουργούν λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v