BP και Deutsche Bank ”πιέζουν” τις ευρωαγορές

Η τρίτη προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων της BP για το 2002, αλλά και η μείωση της τιμής στόχου της Deutsche Bank από την Lehman Brothers δίνουν αρνητική κατεύθυνση στις ευρωαγορές. Αρνητικό προοιωνίζεται το άνοιγμα στη Wall με βάση τα futures, εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία δείχνουν υποχώρηση στο χαμηλό 11 μηνών.

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της BP για το έτος. Πτωτικά κινούνται και τα futures στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αρκετοί είναι οι αναλυτές που σχολιάζουν ότι η Fed είναι πιθανό να οδηγηθεί σε μείωση των επιτοκίων στις 6 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, ιδιαίτερα μάλιστα εάν η καταναλωτική εμπιστοσύνη διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών.

Παράλληλα, η BP σημειώνει πτώση 5,4% καθώς ανακοίνωσε πως η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 3% σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 4%, ενώ τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 13%.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει απώλειες 2,4% εν μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές επισφάλειες και η περικοπή των εσόδων από τις τραπεζικές επενδύσεις θα πλήξουν τα κέρδη.

Παράλληλα, η Lehman Brothers μείωσε την τιμή στόχο για την εταιρία στα 50 ευρώ από τα 61 ευρώ, ενώ περιέκοψε την τιμή στόχο και για τις ελβετικές τράπεζες UBS Ag και Credit Suisse Group.

Πτώση κατά 1,1% καταγράφουν οι μετοχές της Santander Central Hispano, της μεγαλύτερης τράπεζας στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, ύστερα από την ανακοίνωση μείωσης των κερδών του τριμήνου κατά 14%.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με την Infineon, τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών, να υποχωρεί κατά 4%, τη Royal Philips Electronics να καταγράφει απώλειες 2,2% και την ASML Holdings να σημειώνει πτώση 4,4%.

Πτώση κατά 6,2% καταγράφουν και οι μετοχές της Orange SA, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι πιθανότατα δεν θα κατορθώσει να πετύχει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του έτους.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4025,6 μονάδες με απώλειες 1,59%, ενώ ακολουθούν DAX και CAC 40 με πτώση 1,87% και 1,67% αντίστοιχα, στις 3139,15 μονάδες και 3068,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v