Αρνητική έκπληξη από τα macro των ΗΠΑ (update)

Η κατακόρυφη υποχώρηση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά κατά 5,9% έναντι εκτιμήσεων για -1,9% το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ (χαμηλό 11 μηνών) εξέπληξε δυσάρεστα τους επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα Futures στη Wall γύρισαν αρνητικά, εν αναμονή και της υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν στα χαμηλά 9 ετών.

Τις πρώτες απώλειες σε εβδομαδιαία βάση ετοιμάζονται να καταγράψουν οι ευρωαγορές στη διάρκεια των τριών, λόγω εταιρικών νέων.

Ωστόσο, η κατακόρυφη υποχώρηση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά κατά 5,9% έναντι εκτιμήσεων για -1,9% το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ (χαμηλό 11 μηνών) εξέπληξε δυσάρεστα τους επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα Futures στη Wall γύρισαν αρνητικά, εν αναμονή και της υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν στα χαμηλά 9 ετών.

Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία συνεχίζουν να απογοητεύουν, οδηγώντας παράλληλα σε απώλειες και την αγορά.

Υψηλές απώλειες της τάξης του 5% καταγράφουν οι μετοχές της HVB Group, καθώς η Lehman Brothers υποβάθμισε την εταιρία σε underweight από equal weight.

Πτώση κατά 2% παρουσιάζουν και οι τίτλοι της ασφαλιστικής Allianz, καθώς η DZ Bank υποβάθμισε τη σύστασή της για την εταιρία στο reduce από το accumulate.

Αντίθετα, υψηλότερα κατά 5% κινούνται οι τίτλοι της ΑΒΒ, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες που κατέγραψε στην εβδομάδα, στο 64%, ύστερα από την εγκατάλειψη των στόχων της για τα αποτελέσματα του 2002. Αναλυτές μάλιστα προειδοποιούν ότι αντίστοιχα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Παράλληλα, η μετοχή της Saint-Gobain υποχωρεί κατά 9,6%, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την μεγαλύτερη εταιρία διανομής κατασκευαστικών υλικών στην Ευρώπη σε market underperform από market perform.

Πτωτικά κατά 3,5% κινείται και ο τίτλος της Lafarge, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευαστικών υλικών παγκοσμίως. Απώλειες κατά το 2% καταγράφει η μετοχή της Bayer, διευρύνοντας την πτώση της από την αρχή της εβδομάδας στο 15%.

Κατά 4,5% υποχωρούν οι μετοχές της France Telecom καθώς η μεγαλύτερη γαλλική τηλεπικοινωνιακή διέψευσε δημοσίευμα της La Tribune που ανέφερε ότι τα χρέη της ανέρχονται στο ποσό των 80 δισ. ευρώ.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4044,7 μονάδες με απώλειες κοντά στο 1,45%, ενώ στο Παρίσι η πτώση ανέρχεται στο 1,245 στις 3036,87 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 3040,73 μονάδες, με πτώση 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v