Προσφορά της BNP για εξαγορά μονάδας της Pinault

Τη μονάδα πιστωτικών καρτών της Pinault-Printemps-Redoute σχεδιάζει να αγοράσει η BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, έναντι του ποσού των 869 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει το συγκεκριμένο κλάδο των δραστηριοτήτων της.

Προσφορά της BNP για εξαγορά μονάδας της Pinault
Το 90% της μονάδας πιστωτικών καρτών της Pinault-Printemps-Redoute ετοιμάζεται να αποκτήσει ο μεγαλύτερος γαλλικός τραπεζικός όμιλος, BNP Paribas, καταβάλλοντας το ποσό των 869 εκατ. ευρώ.

Η BNP προσφέρεται να εξαγοράσει το 90% της Facet, που αποτελεί μέρος της μονάδας πιστωτικών καρτών της Pinault, Finaref. Η συμφωνία, εάν επιτευχθεί, θα ωφελήσει σημαντικά και τη γαλλική εταιρία καλλυντικών ειδών, η οποία χρειάζεται άμεσα κεφάλαιο προκειμένου να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της για εξ ολοκλήρου απόκτηση του ελέγχου της Gucci το 2004.

Αναλυτής της Commerzbank Securities σχολιάζει ότι πρόκειται για μια αρκετά θετική κίνηση για την BNP, καθώς ο κλάδος καταναλωτικής πίστης στη Γαλλία βρίσκεται ακόμη σε πρόωρο στάδιο και έχει δυναμική ανάπτυξης.

Η ανταγωνιστική της BNP, Credit Agricole, η οποία διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα πιστωτικών καρτών της χώρας, είχε εκδηλώσει στις αρχές της εβδομάδας το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Finaref.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v