Ασφάλειες και τράπεζες ”σηκώνουν” τις ευρωαγορές

Τράπεζες, ασφαλιστικές, και το ανοδικό χθεσινό κλείσιμο της Wall χαρίζουν κέρδη στις ευρωαγορές. Ωστόσο, τα βλέμματα στρέφονται στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Kodak, αλλά στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ (εκτιμήσεις για πτώση στις 405.000), που ενδέχεται να αλλάξουν την παρούσα (πτωτική) εικόνα των futures στη Wall.

Θετική είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς τράπεζες και ασφαλιστικές συγκεντρώνουν την προτίμηση των επενδυτών, μετά και το θετικό χθεσινό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών.

Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Kodak, καθώς και των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς είναι πιθανό να αλλάξουν την εικόνα των futures στη Wall, που αυτή την ώρα δείχνουν πτωτικό ξεκίνημα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4.052 μονάδες και το +1,14% παρασυρμένος κυρίως από τις ασφαλιστικές εταιρίες, όπως η Aviva η μετοχή της οποίας κερδίζει περίπου 5,5%. Αντίθετη κατεύθυνση ακολουθεί η μετοχή της διαφημιστικής WPP, αφού η εταιρία ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου.

Θετική ώθηση άλλωστε δέχτηκε ο FTSE 100 από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων του Σεπτεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,4%, έναντι του Αυγούστου.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κερδίζει 1,19% και διαμορφώνεται στις 3.027 μονάδες, με τη μετοχή της Cap Gemini, που την Τετάρτη έχασε το 14% της αξίας να κερδίζει αυτή την ώρα 6,5% περίπου.

Άνοδο καταγράφει και το γερμανικό χρηματιστήριο, στο +0,53% και τις 3.031 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές μετοχές να δίνουν τον τόνο.

”Δεν υπάρχουν θεμελιώδη μεγέθη πίσω από την άνοδο αυτή”, παρατηρούν οι αναλυτές ”απλώς, αρκετοί τίτλοι έχουν περιέλθει στη ζώνη των υπερπουλημένων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν έχουν ακόμη δρόμο για να συναντήσουν τον πάτο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v