Στο συν οι ευρωαγορές με...δικαστική απόφαση!

Η είδηση της ακύρωσης του βέτο της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην εξαγορά της Legrand από την ανταγωνιστική Schneider έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές που κινούνται πλέον σε θετικό έδαφος, ενώ και ο DAX έχει περιορίσει τις απώλειές του.

Η ακύρωση του βέτο της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην εξαγορά της Legrand από τη Schneider, δίνει ανοδική ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές που κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ και ο DAX έχει περιορίσει τις απώλειές του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, είναι πλέον εφικτή η εξαγορά της γαλλικής εταιρίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού Legrand από την ανταγωνιστική της Schneider Electric.

Οι μετοχές της τελευταίας καταγράφουν κέρδη της τάξης του 4%, ενώ και η Legrand ενισχύεται περί το 2,3%.

Αντίθετα, κατά 43% ”βυθίζεται” η μετοχή της ABB, καθώς ο μεγαλύτερος μηχανολογικός όμιλος της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2002.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία υποχώρησαν κατά 1,2%, καταγράφοντας την πρώτη πτώση στους τελευταίους τέσσερις μήνες το Σεπτέμβριο, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις αγορές τους σε είδη ρουχισμού, έπιπλα και είδη κατοικίας. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,2%.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 4269,1 μονάδες με κέρδη 0,85%, ενώ κατά 1,52% ενισχύεται η γαλλική αγορά, στις 3205,00 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 0,37% καταγράφει ο DAX στις 3272,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v