Αποκόμιση κερδών και Ericsson πιέζουν την Ευρώπη

Σε κατοχύρωση κερδών επιδίδονται οι κυριότερες ευρωαγορές, με τα αποτελέσματα της Ericsson να οδηγούν χαμηλότερα τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Η αναμενόμενη ώθηση από τη χθεσινή άνοδο της Wall δεν ήρθε, ενώ αυτή την ώρα τα futures των αμερικανικών αγορών δείχνουν ”πτώση”.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω αποκόμισης κερδών, αλλά και με τις Ericssson και Deutsche Telekom να ωθούν στη... λήθη το ανοδικό κλίμα που δημιούργησαν στο άνοιγμα τα αποτελέσματα της Microsoft.

Το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall δεν φαίνεται να έδωσε την αναμενόμενη ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, δεδομένων και των futures των αμερικανικών αγορών, που τώρα δείχνουν ”πτώση”.

Η κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Ericsson ανακοίνωσε χευρύτερες του αναμενομένου ζημίες γιατο γ΄ τρίμηνο του έτους, αποθαρρύνοντας τους λάτρεις των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τον ίδιο τον κλάδο σε αμφότερες τις πλευρές του Ατλαντικού.

Στο -2,05% και τις 4.085 μονάδες κινείται ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με την Abbey να εμφανίζει σημαντικές απώλειες, αφού οι φήμες που ήθελαν την εταιρία να εξαγοράζετια από την Bank of Ireland μάλλον δενανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πτώση κατά 2,65% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.098 μονάδων, με την EADS να ηγείται τωων πτωτικών τίτλων (-7,8%), λόγω της διαφαινόμενης ματαίωσης σημαντικού αριθμού παραγγελιών της από ευρωπαϊκές χώρες.

Στο -2,35% και τις 3.098 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, με τις μετοχές των Infineon και SAP να ”προσπαθούν” να κινηθούν πάνω πό την αποκόμιση κερδών. Πτώση καταγράφει ο κλάδος των χρηματοοικονομικών μετοχών, αφού τώρα, σύμφωνα με αναλυτές, ”πληρώνεται” η άνοδος που εμφάνισε στις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v