Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Τα ”τεχνολογικά” κέρδη των IBM και Nokia είναι αυτά κατά κύριο λόγο που οδήγησαν τις ευρωπαϊκές αγορές σε νέα υψηλά κέρδη, τα οποία και ισχυροποίησαν ύστερα από την αντίστοιχη θετική έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street.

Με νέα υψηλά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες κατά κύριο λόγο από τις θετικές ανακοινώσεις τεχνολογικών εταιριών όπως η IBM και η Nokia.

Με υψηλά κέρδη της τάξης του 8,8% έκλεισαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, Nokia, καθώς η τελευταία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν.

Αντίστοιχα, εντυπωσιακή ήταν και η άνοδος των μετοχών της γερμανικής εταιρίας πληροφορικής SAP σε ποσοστό 25%, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κέρδη κατά 22% σημείωσαν και οι μετοχές της Cap Gemini.

Κέρδη κατά 8,24% κατέγραψε ο τίτλος της STMicroelectronics, ενώ η γερμανική Infineon εκτινάχθηκε κατά 14,23%. Υψηλότερα κατά 9,6% κινήθηκαν και οι μετοχές της Prudential.

Η Commerzbank σημείωσε άνοδο κατά 6,8%, η Societe Generale αυξήθηκε κατά 6,3% ενώ και η CS Group ”σκαρφάλωσε” κατά 8%. Αντίθετα, συντριπτικές απώλειες της τάξης του 61% κατέγραψε η βρετανική εταιρία ταξιδιών, MyTravelGroup, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη του έτους.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4170,7 μονάδες με κέρδη 2,78% ενώ ακολούθησε και ο CAC 40 σημειώνοντας άνοδο 3,76% στις 3183,08 μονάδες. O DAX διαμορφώνεται στις 3120,00 μονάδες με κέρδη 3,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v