Αρνητικό το πρόσημο στο κλείσιμο των ευρωαγορών

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η προειδοποίηση της Intel για τα αποτελέσματα του έτους αλλά και αντίστοιχες εταιρικές ανακοινώσεις μεγάλων εταιριών, δεν άφησαν περιθώρια για διατήρηση του θετικού κλίματος.

Η αρνητική προειδοποίηση της Intel σε συνδυασμό με πολλές άλλες εξίσου απογοητευτικές εταιρικές ανακοινώσεις και αποτελέσματα, οδήγησαν σε απώλειες τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ύστερα από την προειδοποίηση της Intel, υψηλές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της STMicroelectronics, της τάξης του 6,2%, με την εταιρία μάλιστα να διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με πιθανή συγχώνευση με την Motorola.

Η γερμανική Infineon Technologies κατέγραψε απώλειες 8,8%, ύστερα από την ανακοίνωση έναρξης συμμαχίας με την Agere Systems στις Ηνωμένες Πολιτείες..

Πτώση κατά 4% σημείωσαν οι μετοχές της Vodafone, καθώς ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην εξαγορά των μεριδίων της BT Group και SBC Communications που διαθέτουν στη γαλλική Cegetel έναντι του ποσού των 6,3 δισ. ευρώ.

Απώλειες κατέγραψαν και οι υπόλοιπες μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, καθώς η Motorola ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν. Η Nokia υποχώρησε κατά 5,3% ενώ και η σουηδική ανταγωνιστική Ericsson κατέγραψε απώλειες 1%.

Μικτή ήταν η πορεία του χρηματοοικονομικού κλάδου, με την BNP Paribas να κερδίζει 1,8%, τη Societe Generale να υποχωρεί κατά 1,4% και τη γερμανική HVB Group να υποχωρεί κατά 1,5%.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4057,7 μονάδες με πτώση 1,76% ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 0,59% στις 3067,70. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3012,90 μονάδες με απώλειες 1,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v