Αφορμή για κατοχύρωση κερδών το Μπαλί

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, εν μέσω επενδυτικής ανησυχίας για τις συνέπειες της πολύνεκρης επίθεσης στο Μπαλί, αλλά και της κατοχύρωσης κερδών. Θετική είναι η επίδοση του κλάδου των φαρμακοβιομηχανιών, ενώ αρνητικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street.

Αρνητικό είναι το πρόσημο των κυριότερων ευρωδεικτών, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές φαίνεται να επιδίδονται σε κατοχύρωση κερδών, μετά και από τις εξελίξεις στο Μπαλί.

Εξάλλου, αρνητική είναι η επίδραση των futures της Wall Street, που δείχνουν πτωτικό ξεκίνημα και πιθανό τερματισμό του ”ράλι” των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Μικρή μεταβολή παρουσιάζει ο FTSE 100, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις φαρμακευτικές εταιρίες να δείχνουν ενισχυμένες, έχοντας απέναντί τους τις μετοχές λιανικής, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για το άνοιγμα της Wall, αλλά και για τις επιπτώσεις της βομβιστικής επίθεσης στο Μπαλί. Στο -0,35% και τις 3.939 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ στο 12% βρίσκεται η μετοχή της Astrazeneca, μετά τη δικαστική της νίκη στην υπόθεση της κυκλοφορίας νέου φαρμάκου.

Στο -0,75% και τις 2.880 μονάδες κινείται το χρηματιστήριο του Παρισιού, αφού και εδώ η επίθεση στο Μπαλί ανησύχησε τους επενδυτές, ενώ πολλοί από αυτούς θεώρησαν ότι η νέα έκφραση της αβεβαιότητας, οδηγεί σε… αποκόμιση κερδών.

Απώλειες σημειώνει από την αρχή της συνεδρίασης το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εν μέσω κατοχύρωσης των κερδών της Παρασκευής. Ανοδική η κίνηση των κλάδων της υγείας και των φαρμακευτικών εταιριών.

Στο -2,57% και τις 2.885 μονάδες τώρα ο δείκτης DAX, ενώ κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των φαρμακευτικής Altana (11%), της Schering (3,3%) και η εγγεγραμμένη στον MDAX, Schwarz Farma (+62%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v