Merrill Lynch: Μείωση προβλέψεων για 3 τράπεζες

Μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις τιμές στόχους και τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank, HVB Group και Commerzbank η Merrill Lynch. Οι παραπάνω τράπεζες σημειώνουν απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Merrill Lynch: Μείωση προβλέψεων για 3 τράπεζες
Επαναδιατύπωσε προς τα κάτω τις τιμές στόχους για τρεις κορυφαίες γερμανικές τράπεζες η Merrill Lynch, ενώ προχώρησε επίσης σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) στα ίδια τραπεζικά ιδρύματα.

Αναλυτικότερα η Merrill Lynch μείωσε τις τιμές στόχους για τις Deutsche Bank, HVB Group και Commerzbank στα 53, 15 και 8 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα για τα EPS οι νέες εκτιμήσεις της διαμορφώνονται στα 3,17 ευρώ (Deutsche Bank), στα 0,57 ευρώ (HVB Group) και στα 0,57 (Commerzbank) για το 2003. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις παραπάνω τράπεζες υιοθετεί ”ουδέτερη” στάση (neutral).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές καταγράφουν απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, συμπαρασύροντας τον αντίστοιχο κλάδο χαμηλότερα.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως μεταξύ άλλων, οι απώλειες που σημειώνουν οι τράπεζες οφείλεται και στην ρευστοποίηση των κερδών από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v