H Wall παρασύρει τις ευρωαγορές-Κλειδί οι τράπεζες

Αρνητικό το άνοιγμα των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων το πρωί της Πέμπτης, μετά τη χθεσινή βουτιά της Wall, που δείχνει να συμπαρασύρει τις ευρωαγορές. Οι αναλυτές, εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια πιθανή αντίδραση των τραπεζικών χαρτιών μετά τη συντονισμένη προσπάθεια από Ευρωπαίους τραπεζίτες χθες.

Στο κόκκινο για μια ακόμη φορά οι ευρωαγορές, που στο άνοιγμα δείχνουν να ακολουθούν τα χνάρια της Wall, με τους αναλυτές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε πιθανή αντίδραση των τραπεζών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX 30 χάνει 0,20%, ο γαλλικός CAC 40 1,33% και ο λονδρέζικος FTSE 100 0,81%.

Μετά το αρνητικό ”γύρισμα” της Wall και τη βουτιά που κατέγραψε πλήθος μετοχών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι αναλυτές δεν παρουσιάζονται και ιδιαίτερα αισιόδοξοι το πρωί της Πέμπτης, προβλέποντας μια καθοδική κίνηση για τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Την ανησυχία των αμερικανών ότι οι προβλέψεις για την εταιρική κερδοφορία το γ’ τρίμηνο ήταν υπερβολικές, φαίνεται να συμμερίζονται και οι Ευρωπαίοι επενδυτές και αναλυτές, που εκτιμούν ότι πτωτικά θα κινηθούν –σε συνέχεια της χθεσινής τους διαπραγμάτευσης- μετοχές όπως οι Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Alcatel, Roche Holding (μετά το απογοητευτικό εννεάμηνο), ενώ πτωτικά αναμένεται και η Diageo καθώς η σχεδιαζόμενη πώληση των Burger King φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν στα σχόλιά τους ότι καταλύτης για τις σημερινές συνεδριάσεις θα είναι και πάλι οι τράπεζες, καθώς μετά τα θετικά σχόλια κορυφαίων Ευρωπαίων τραπεζιτών, οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να ορθοποδήσουν. Προσπάθειες αντίδρασης αναμένονται από τις Commerzbank, Goldman Sachs Group, Allianz AG, ενώ χωρίς ιδιαίτερη δυναμική εκτιμάται ότι θα διαπραγματευτεί η μετοχή της BBVA, της δεύτερης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, που υποχώρησε κατά 3,2% χθες στη Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v