Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με τους δείκτες στο κόκκινο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με την ανησυχία αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ και την πτωτική πορεία στη Wall να αποτελούν τις κύριες αιτίες. Τεχνική η πτώση στο Παρίσι.

Με πτώση ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού η ομιλία Μπους κάθε άλλο παρά καθησύχασε τους επενδυτές, ενώ το αρνητικό γύρισμα της Wall εξάλειψε κάθε πιθανότητα ανόδου των χρηματιστηρίων.

Στο Λονδίνο η νευρικότητα που επέδειξε η αγορά κατά το τέλος της συνεδρίασης, με συνεχείς εναλλαγές πρόσημων, ανακόπηκε με το καθοδικό γύρισμα της Wall, αφού όπως περιέγραφαν γλαφυρά κύκλοι της αγοράς, η αυτονομία του Λονδίνου σταματά όταν ξεκινά η συνεδρίαση στη Wall.

Απώλειες κατέγραψαν οι τραπεζικές, αλλά και οι φαρμακευτικές μετοχές, ύστερα από την μείωση των εκτιμήσεων της SSSB για τον ευρωπαϊκό φαρμακευτικό κλάδο γενικότερα.

Στο Παρίσι τεχνική χαρακτηρίστηκε από αναλυτές της αγοράς, η υποχώρηση, ενώ η ομιλία Μπους αναφορικά με την επίθεση στο Ιράκ δεν φάνηκε να ικανοποίησε τους επενδυτές.

Στη Γερμανία ισχυρές πιέσεις δέχεται ο δεικτοβαρείς κλάδος των τραπεζικών τίτλων, με αιχμή της Deutsche Bank και Commerzbank, ενώ απώλειες καταγράφουν και οι ασφαλιστικές μετοχές.

Παράλληλα, προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η μείωση των εκτιμήσεων από την Morgan Stanley των EPS έτους για τις Ford, Daimler Chrysler και General Motors.

Στις 3.730 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 υποχωρώντας κατά 1,33%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,44% (χαμηλά 5 ετών) στις 2.690 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο καταγράφει απώλειες ύψους 3,74%, διαμορφούμενος στις 2.567 μονάδες και σε χαμηλά 6 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v