Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο 1% από το 1,4% και την απροσδόκητη υποχώρηση του PMI στην ευρωζώνη, αλλά και αρνητικές εταιρικές ειδήσεις. Σημείο κλειδί για την πορεία της αμερικανικής αγοράς, τα στοιχεία για την ανεργία.

Πτωτικό είναι το κλίμα στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών, ύστερα από την περικοπή των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο 1% από το 1,4% και την αναπάντεχη πτώση του PMI στην ευρωζώνη, αλλά και αρνητικές εταιρικές ειδήσεις. Κλειδί για την έναρξη της αμερικανικής αγοράς θεωρείται η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία.

Σύμφωνα με το γαλλικό ινστιτούτο Insee, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 1% το 2002, σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση για 1,4%.

Επιπλέον, το Insee προειδοποίησε ότι οι εκτιμήσεις μπορεί να αναθεωρηθούν ξανά, εάν πιθανός πόλεμος με το Ιράκ ενισχύσει τις πετρελαϊκές τιμές.

Η μετοχή της Credit Suisse, της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας, υποχωρεί κατά 14% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1993, καθώς η Standard & Poor’s προειδοποίησε ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

Απώλειες κατά 5,7% καταγράφει και η μετοχή της Abbey National. Κατά 3% υποχωρεί ο τίτλος της ασφαλιστικής Axa, ενώ και η Deutsche Bank διευρύνει τη χθεσινή της πτώση κατά 2,2%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών, καθώς η αμερικανική Schering-Plough προειδοποίησε για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αλλά και του 2003.

Απώλειες κατά 37% καταγράφει η Aventis, ενώ η GlaxoSmithKline υποχωρεί περί το 2,8% και η Sanofi-Synthelabo περί το 3,4%.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι των Cap Gemini, περί το 2,7% και STMicroelectronics κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v