Dell και ασφάλειες ”ωθούν” τις ευρωαγορές

Οι θετικές εκτιμήσεις της Dell Computers για το τρίτο τρίμηνο αλλά και άλλες εταιρικές ειδήσεις, είναι αυτές που οδηγούν σε κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, εκτός της Φρανκφούρτης. Η ανακοίνωση της Dell πιθανόν να δημιουργήσει θετικό κλίμα στη Wall, αν και τα futures ”γύρισαν προς τα κάτω”.

Θετικά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Dell για το τρίτο τρίμηνο, είναι οι λόγοι που ωθούν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Προσεκτικά προς τα πάνω αναμένεται να κινηθεί και η αμερικανική αγορά, ύστερα από τη θετική αναθεώρηση της Dell, αλλά και της απουσίας μακροοικονομικών ειδήσεων. Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα από τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη, η πιθανή σημερινή άνοδος θα κυμανθεί σε ασφαλώς πιο χαμηλό επίπεδο.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των ασφαλειών, όπως οι Axa και Aviva, κυρίως εν μέσω αισιοδοξίας για τη διατήρηση των κερδών της αγοράς. Κέρδη καταγράφει και η Prudential ύστερα από την αναβάθμιση από την Morgan Stanley.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 7% καταγράφουν οι μετοχές της Pernod Ricard, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν 47%. Κατά 7,4% ενισχύεται και ο τίτλος της Infineon Technologies, η οποία είναι από τους βασικούς προμηθευτές της Dell.

Τα κέρδη της ασφαλιστικής Axa ανέρχονται στο 7,4%, ύστερα από απώλειες πάνω από το ένα τρίτο της αξίας της στη διάρκεια του περασμένου τριμήνου. Άνοδο κατά 6,4% σημειώνουν και οι μετοχές της βρετανικής ασφαλιστικής Aviva, η οποία κατόρθωσε να περικόψει τις ζημίες της αυτό το έτος.

Κέρδη κατά 6,5% σημειώνει ο τίτλος της France Telecom, ύστερα από το διορισμό του Τιερύ Μπρετόν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τηλεπικοινωνιακής.

Αντίθετα, οι απώλειες της ARM Holdings διευρύνονται στο 60%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία ημιαγωγών στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει ανάκαμψη τουλάχιστον μέχρι το επόμενο έτος.

Πτώση 1,3% ακολουθούν και οι μετοχές της βρετανικής πετρελαϊκής BP, η οποία προειδοποίησε ότι δεν θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του τριμήνου αλλά και του έτους, καθώς οι τυφώνες που πλήττουν τις ΗΠΑ, επηρεάζουν την παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v