Αναγκαία η διατήρηση της ανόδου στην Ευρώπη

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακουφίζοντας τους αναλυτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα της διατήρησης του θετικού κλίματος, προκειμένου να αλλάξει η επενδυτική συμπεριφορά. Αρωγοί στην άνοδο οι κλάδοι ημιαγωγών και κινητής.

Ανοδικό το ξεκίνημα της Τετάρτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που εκτιμάται ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την εν λόγω πορεία πάσει θυσία ώστε να κερδίσουν λίγο από το χαμένο έδαφος.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,05%, ενώ κατά 3,39% έχει εκτοξευθεί ο γαλλικός CAC 40. Ικανοποιητική πορεία και για τον FTSE στο Λονδίνο που κερδίζει 2,05%.

Μετά τη χθεσινή αμφιλεγόμενα θετική πορεία τους, οι ευρωαγορές εκτιμάται ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το κλίμα ανόδου, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για τεχνική αντίδραση μεν, μεγάλης σημασίας δε καθώς μια δεύτερη ανοδική συνεδρίαση θα μπορούσε να βελτιώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια ανόδου, αναμένεται να καταστεί ο κλάδος των ημιαγωγών, με αιχμή τη μετοχή της Infineon, μετά και την ανακοίνωση της Dell Computer ότι οι πωλήσεις του γ’ τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες του υπόλοιπου έτους.

Παράλληλα, ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος –που έχει χάσει το 60% της αξίας του από τις αρχές του έτους- αναμένεται να αντιδράσει ανοδικά στηριζόμενος σε μετοχές όπως οι Nokia, Alcatel, ASML Holding, οι οποίες τα πήγαν αρκετά καλά χθες στη Wall.

Ωστόσο, επιφυλακτικότητα εκφράζεται για την στήριξη των αγορών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά μετά την ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης για την ευρωζώνη, που εκτιμάται ότι έχει υποχωρήσει και άλλο το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v