Τεχνική αντίδραση ενόψει νέου τριμήνου στην Ευρώπη

Ανοδικό το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα και παράλληλα την πρώτη του τελευταίου τριμήνου, με τις αγορές -σύμφωνα και με τους αναλυτές- να προσπαθούν πάσει θυσία να διατηρήσουν μια τεχνική ανοδική κίνηση, για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Τεχνική αντίδραση στο ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που σύμφωνα με τους αναλυτές θα επιδοθούν σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα ενόψει νέου τριμήνου για τις εισηγμένες.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,94% και ακολουθεί ο γαλλικός CAC 40 που βρίσκεται στο +0,93%, ενώ ανάλογη είναι η πορεία του FTSE στο Λονδίνο.

Ύστερα από έναν ”μαύρο Σεπτέμβρη” που σύμφωνα με τους αναλυτές αποδείχθηκε ο χειρότερος από το 1930, οι αγορές ενδέχεται να επιχειρήσουν μια τεχνική αντίδραση προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Έτσι, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα που συμπίπτει και με την πρώτη συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, ενδέχεται να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον στις ευρωαγορές.

Θετική πορεία αναμένεται για τη μετοχή της France Telecom μετά τα δημοσιεύματα των Financial Times ότι αλλάζει διευθύνων σύμβουλο και τοποθετεί στη θέση του τον Τιερί Μπρετόν της Thomson Multimedia, ενώ και η Aegeon αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, σύμφωνα με τους αναλυτές της Gilissen Securities.

Αναλόγως ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν και οι εταιρίες κατασκευής αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Nokia και Sharp, καθώς αναμένεται οι πωλήσεις τους να ανακάμψουν το τρέχον τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v