Διαφορετικοί οι δρόμοι των ευρωαγορών

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι κυριότερες ευρωαγορές, αφού το Λονδίνο βρίσκει στήριξη στα στοιχεία για το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου, στο Παρίσι είναι ”ανάγλυφη” η ρευστοποίηση κερδών στη μετοχή της Alcatel, ενώ η Φρανκφούρτη ανησυχεί για νέα φορολογία των κερδών από μετοχές.

Διαφορετικούς δρόμους ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το άνοιγμα της Wall, εκτιμούν τα μακροοικονομικά στοιχεία σε Βρετανία και Γαλλία, ενώ ανησυχούν για νέο γερμανικό φόρο.

Κέρδη +0,94% καταγράφει το Λονδίνο, στις 3.886 μονάδες, καθώς η νέα θετική συνεδρίαση στη Wall Street τόνωσε το επενδυτικό ηθικό, ενώ τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την πορεία του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο, έδωσαν περαιτέρω ώθηση.

Πτώση 0,11% καταγράφει ο δείκτης CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο (στις 2.958 μονάδες), καθώς αποκόμιση κερδών καταγράφεται στη μετοχή της Alcatel, Η οποία, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις παρουσίασε αξιόλογα κέρδη. Αντίθετα, ανοδικά κινούνται μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου, όπως αυτές της Lafarge και της Bouygues, ενώ ως ”μικρή” εκτιμάται η επιρροή ανεργίας, που ανακοινώθηκε στο 9% (κοντά στα υψηλά 22 μηνών).

Μικρές μεταβολές- πότε με θετικό και πότε με αρνητικό πρόσημο- εμφανίζει ο DAX (τώρα στο +0,36% και τις 3.031 μονάδες). Όπως εκτιμούν αναλυτές, η αγορά επηρεάζεται από τη φήμη, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή νόμο για τη φορολόγηση κερδών από μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v