Νέα άνοδος για τις ευρωαγορές

Οι θετικές μακροοικονομικές ενδείξεις από τις ΗΠΑ, η άνοδος των ασφαλιστικών και των τραπεζικών εταιριών, αλλά και η καλή πορεία των αμερικανικών δεικτών, οδήγησαν υψηλότερα τις ευρωαγορές. Τεχνική χαρακτηρίστηκε η άνοδος στο Παρίσι.

Η θετική πορεία που καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, τα θετικά μακροοικονομικά νέα (επιδόματα ανεργίας, διαρκή αγαθά, πωλήσεις νέων κατοικιών) εκ των ΗΠΑ, αλλά και συγκεκριμένες εταιρικές ειδήσεις, δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα μέσω του οποίου οι ευρωαγορές σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Στο Λονδίνο το λανσάρισμα του νέου κινητού τηλεφώνου της Nokia αποτέλεσε το ”εφαλτήριο” για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες οι οποίες κατέγραψαν τα σημαντικότερα κέρδη, ενώ ανάλογα κινήθηκαν και οι τράπεζες.

Παράλληλα, άνοδο κατέγραψαν οι ασφαλιστικές εταιρίες ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου το οποίο θεώρησε το τρομοκρατικό χτύπημα στους διπλούς πύργους ως ένα.

Στο Παρίσι οι Γάλλοι επενδυτές επέλεξαν να αγνοήσουν τα ”εγχώρια” μακροοικονομικά τους στοιχεία, στρέφοντας την προσοχή τους στις ΗΠΑ. Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν τεχνική (για δεύτερη συνεχή ημέρα) την θετική αντίδραση.

Στη Γερμανία οι κλάδοι των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ασφαλειών οδηγούν την ανοδική κούρσα, ενώ κατά πόδας ακολουθούν οι τράπεζες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Munich Re, της Allianz, της BMW, αλλά και της VW.

Στις 3.850 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 4,18%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 6,32%, διαμορφούμενος στις 2.961 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX, λίγες ώρες πριν το τέλος της συνεδρίασης καταγράφει κέρδη ύψους 2,95%, διαμορφούμενος στις 3.049 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v